Versenyszabályzat

A verseny teljesítése kizárólag gyalog vagy futva elfogadható, bármilyen egyéb eszköz igénybevétele esetén a versenyző kizárásra kerül.

Minden versenyző köteles védeni a természetet. Bármilyen szemetelés a versenyből való azonnali kizárást von maga után, az érintett versenyzőt a Pilis Trail versenyein többé nem fogadjuk.

A nevezőnek tisztában kell lennie az általa választott táv nehézségeivel, és arra megfelelően felkészült állapotban kell lennie.

A versenyen minden nevező saját felelősségére indul, ismerve saját edzettségi és egészségi állapotát.

A versenyen kötelező felszerelés nincs, de mindenkinek javasoljuk, hogy induláskor rendelkezzen az alábbiakkal:

    • kulacs, pohár vagy víztartály (a frissítő pontokon és a célban nem lesz pohár!),
    • megfelelő ruházat és felszerelés,
    • nevezéskor megadott mobiltelefon, a verseny ideje alatt bekapcsolt állapotban,
  • személyi igazolvány és készpénz.

A nevező tudomásul veszi, hogy a rajtszám átvételekor a szervezők kérhetik személyazonossága igazolását, és amennyiben erre hitelt érdemlően nem képes, az indulást megtagadhatják.

A versenyzőknek minden ellenőrző-/pecsételőpontot érinteniük kell. Amennyiben bármelyiket a versenyző kihagyja, eredménye nem kerül kiértékelésre, és eredménye mellett az NFB (nem fejezte be) rövidítés fog megjelenni. A versenyszervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett ellenőrzőpontokat is felállítsanak, ezek kihagyása szintén NFB eredményt jelent.

A versenyen indulni kizárólag érvényes, előzetes nevezéssel lehet, a nevezési időszak lejárta után nevezésre nincs lehetőség. A szervezők fenntartják a jogot, hogy VIP futókat a nevezési időszakon kívül is fogadjanak.

A nevezési díjat a nevezéskor kapott számlán szereplő számlaszámra kérjük utalni vagy bankfiókban befizetni.

A nevezési időszak lejárta után a nevezés átruházására, a nevezési díj visszautalására nincs lehetőség.

A verseny során fotó- és videoanyagok készülhetnek, melyeket a verseny szervezői felhasználhatnak.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén a verseny útvonalát módosíthassák, illetve időjárási vagy egyéb fokozott veszély esetén a versenyt töröljék.

A versenyen kutyával indulni szabad: az állatot végig pórázon vezetve, a többi futót nem zavarva. Kérjük kedves kutyával induló futóinkat, vegyék figyelembe, hogy itt négylábú kedvenceink vendégek, az elsőbbség mindig a futóké.

Az induló a nevezéssel elfogadja a versenyszabályzatot, és tudomásul veszi, hogy vitatott kérdésekben a szervezők egyedi döntést hoznak, amit a www.pilistrail.hu oldalon, valamit a Pilisi Terepfutók Baráti Köre Facebook-oldalon tesznek közzé.

A Pilis Trail terepfutóverseny 2019-es engedélye a Pilisi Parkerdőtől