Versenyszabályzat

A verseny teljesítése kizárólag gyalog vagy futva elfogadható, bármilyen egyéb eszköz igénybevétele esetén a versenyző kizárásra kerül.

Minden versenyző köteles védeni a természetet. Bármilyen szemetelés a versenyből való azonnali kizárást von maga után, az érintett versenyzőt a Pilis Trail versenyein többé nem fogadjuk.

A nevezőnek tisztában kell lennie az általa választott táv nehézségeivel, és arra megfelelően felkészült állapotban kell lennie.

A versenyen minden nevező saját felelősségére indul, ismerve saját edzettségi és egészségi állapotát.

A versenyen kötelező felszerelés nincs, de mindenkinek javasoljuk, hogy induláskor rendelkezzen az alábbiakkal:

    • kulacs, pohár vagy víztartály (a frissítő pontokon és a célban nem lesz pohár!),
    • megfelelő ruházat és felszerelés
    • nevezéskor megadott mobiltelefon, a verseny ideje alatt bekapcsolt állapotban
    • személyi igazolvány és készpénz

A nevező tudomásul veszi, hogy a rajtszám átvételekor a szervezők kérhetik személyazonossága igazolását, és amennyiben erre hitelt érdemlően nem képes, az indulást megtagadhatják.

A versenyzőknek minden ellenőrzőpontot érinteniük kell. Amennyiben bármelyiket a versenyző kihagyja, eredménye nem kerül kiértékelésre, és eredménye mellett az NFB (nem fejezte be) rövidítés fog megjelenni. A versenyszervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett ellenőrzőpontokat is felállítsanak, ezek kihagyása szintén NFB eredményt jelent.

A versenyen indulni kizárólag érvényes, előzetes nevezéssel lehet, a nevezési időszak lejárta után nevezésre nincs lehetőség. A szervezők fenntartják a jogot, hogy VIP futókat a nevezési időszakon kívül is fogadjanak.

A nevezési időszak lejárta után a nevezés átruházására, a nevezési díj visszautalására nincs lehetőség. A nevezési időszakban a nevezés átruházható, ezt levélben kell kérni a pilisiterepfutok kukac gmail.com e-mail címen. A nevezési időszak alatt visszamondott nevezés árát a tranzakciós költségek levonásával visszatérítjük.

A verseny során fotó- és videoanyagok készülhetnek, melyeket a verseny szervezői felhasználhatnak.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén a verseny útvonalát módosíthassák, illetve időjárási vagy egyéb fokozott veszély esetén a versenyt töröljék.

Amennyiben a versenyt a COVID-19 járványhelyzet miatt, a nevezési időszak végéig törölni kényszerülünk, a nevezési díjak 100%-át visszatérítjük. Amennyiben a versenyt a nevezési időszak vége után kényszerülünk törölni, a befizetett nevezési díj 100%-ban felhasználható lesz következő versenyünkre.

A versenyen kutyával indulni a mezőny végén, a többi futót nem akadályozva, a kutyát végig pórázon tartva szabad.

Az induló a nevezéssel elfogadja a versenyszabályzatot, és tudomásul veszi, hogy vitatott kérdésekben a szervezők egyedi döntést hoznak, amit a pilistrail.hu oldalon, valamit a Pilisi Terepfutók Baráti Köre Facebook-oldalon tesznek közzé.